Inițializează o căutare

SAMGPL

Ce se întâmplă în Vegas, nu mai rămâne în Vegas!

Era nevoie de două cazuri de neglijenţă produse la Spitalul Municipal Urziceni pentru ca oraşul-dormitor din vestul judeţului să-i fie menţionat numele la televizor. Căci oraş a rămas cu numele, atâta timp cât spitalul nu oferă decât facilităţi de dispensar medical sătesc. Dacă în Vegas nu doarme nimeni, despre unitatea de primiri urgenţe din municipiul ialomiţean nu se poate spune acelaşi lucru. Pandemia a fost un bun prilej de restructurare a activităţii, de degrevare a atribuţiilor şi transferul lor către bătrânul Spital Judeţean din Slobozia, care le poate duce pe toate din judeţul ăsta, aflat la 60 de km depărtare. S-au luat nişte decizii de management strălucite, graţie geniului directoarei al cărui CV a fost poleit cu competenţe de management sanitar de suflarea divină liberală. Am văzut-o ieri la TV, poate la primul ei interviu filmat. Implacabilă, fără trac, cu o stăpânire de sine remarcabilă. A înfruntat cu demnitate tirul acuzator al jurnaliştilor veniţi de la Bucureşti să-i impute naşterea de pe trotuar. Dacă ar fi fost presă şi pe vremea naşterii lui Iisus, în loc de Crăciun am fi serbat un caz strigător la cer de neglijenţă medicală. 

Din respect pentru cei care au avut de suferit de pe urma celor întâmplate la Spitalul Municipal din Urziceni (printre care şi un tânăr de 32 de ani, consultat superficial şi diagnosticat greşit, decedat ulterior în urma unui infarct) am să mă opresc în a despica firul în patru. Au făcut-o alţii deja, s-au urcat triumfători pe tragedii, au indicat vinovaţi şi au cerut demisii. Fără îndoială, prima care va plăti cu postul va fi doamna manager. Dintr-o familie de conducători de deconcentrate, au rămas în unanimitate şomeri. Tragic! Reprezentanţii dictaturii locale din oraşul-dormitor se vor implica şi vor rezolva situaţia, la fel ca şerifii din oraşele americane, aşteptând în schimb o recompensă electorală pe care, cel mai probabil, o vor primi. Iar medicii ăia să pună osul la muncă - că bag milioane de euro în fundul lor - aşa cum ar fi decretat edilul-şef, chemat la rândul lui să dea cu subsemnatul la televiziune.

Un ministru ideal al Sănătăţii, aflat şi el sub tirul acuzator al presei, ar putea începe să reconsidere modelul care s-a dovedit disfuncţional de management al spitalelor româneşti recrutat din surse externe. Ar fi o mişcare inteligentă prin care şi-ar salva fundul şi scaunul, aceea de reducere a influenţei politicului în sistemul de sănătate. Ar fi momentul ca un ministru să înţeleagă că demnitatea publică este echivalentă cu demnitatea personală.



Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare