Inițializează o căutare

SAMGPL

Director general al ANIF Ialomiţa, Marin Jean, şi-a dat demisia din funcţie

După fix doi ani de la numirea în fruntea ANIF Ialomiţa, directorul Marin Jean şi-a dat demisia din funcţie. Acesta ocupa postul din data de 11 octombrie 2021, când ajunsese şa Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare Ialomiţa ca director general cu patalama la mână. Adică, a promovat concursul organizat în prima zi a lunii septembrie 2021. Despre rezultatele probei scrise a concursului în cadrul căruia structura centrală a ANIF căuta director pentru „filiala” din Ialomiţa am relatat şi la începutul anului 2021, când Structura Centrală tot încerca să găsească prin concurs un director „plin”, după ce precedentele tentative au fost „dejucate” de calitatea aspiranţilor la postul din fruntea instituţiei.


Marin Jean a obţinut 73,28 de puncte la proba scrisă susţinută în ziua de 1 septembrie 2021, ceea ce a echivalat cu promovarea în etapa a doua a concursului. Asta, în condiţiile în care baremul minim de îndeplinit era de 70 de puncte.

Surprinzător a fost, în contextul în care cel de-al doilea candidat, Neculae Duţu, a fost ani de zile angajat şi chiar director al ANIF Ialomiţa, rezultatul obţinut de acesta la proba scrisă, adică 23,24 puncte.

Faţă de precedentul concurs, organizat în luna iunie 2021, Marin Jean, angajat la momentul respectiv în cadrul Consiliului Judeţean, a făcut un salt de aproape 50 de puncte, care i-a şi permis accederea în etapa a doua. Asta în timp ce Duţu a „bifat” un minus de 23 de puncte, echivalent cu a doua respingere a încercării de accedere în funcţia de director. Nota de la interviu, corelată cu cea de la proba scrisă, a dat rezultatul final obţinut de candidatul respectiv.

Făcăeneanul care a eşuat şi la a doua tentativă de accedere la conducerea filialei ialomiţene a ANIF a trebuit să se mulţumească cu statutul de pensionar, dublat de cel de consilier, ocupat în cadrul instituţiei la conducerea căreia şi-ar fi dorit să ajungă în urma concursului.

Rezultatele probei scrise a noului concurs au fost validate pe 3 septembrie 2021, iar proba interviului a fost susţinută de Marin Jean pe data de 6 septembrie 2021, la sediul ANIF.

Contactat telefonic, Marin Jean, încă director general, dar în preaviz, ne-a confirmat că şi-a prezentat demisia către conducerea centrală pe data de 11 septembrie a.c.. Acesta a invocat motive personale, dar şi relaţiile tensionate cu şefii din structura centrală a ANIF. Nu în ultimul rând, Marin a dorit să se întoarcă pe funcţia de execuţie de la Consiliul Judeţean din care se suspendase pentru doi ani de zile fiind funcţionar public. Cum suspendarea se apropia de final, Marin a preferat demisia şi să redevină funcţionar public.

Şi de data asta, după ce Marin Jean şi-a dat demisia şi îi va expira preavizul, interimatul la conducerea ANIF Ialomiţa va fi asigurat tot de Sorin Lache. Probabil, în viitorul apropiat Lache va prelua mandatul de director general definitiv...

Elena Georgescu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare