Inițializează o căutare

SAMGPL

Curtea de Apel continuă cu sentinţele opuse în dosarele în care Episcopia cere cimitirele

Săptămâna trecută, Curtea de Apel Bucureşti a mai pronunţat câteva sentinţe în procesele prin care Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor revendică cimitirele din două judeţe. În 5 dosare, sentinţele instanţelor au fost de respingere a cererilor Parohiilor Săveni, Armăşeşti, Sf. Gheorghe, Armăşeşti şi Grindu. Iar în alte trei dosare, cu acţiunile Parohiilor Munteni-Buzău, Bucu şi Valea Ciorii, instanţa le-a dat dreptate, creând condiţiile legale pentru preluarea cimitirelor de la primării.


După ce în data de 15 septembrie a.c., Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea Parohiilor Ograda şi Dimieni care au acţionat în judecată Primăriile şi Consiliile Locale Bucu şi Ograda, au urmat sentinţe contradictorii. În sensul că au urmat 3 sentinţe prin care au admis cererile parohiilor din Kogălniceanu, Sălcioara şi Perieţi, restituindu-le 8 cimitire. După care au urmat 3 sentinţe pentru parohii din judeţul Călăraşi cărora aceiaşi dezonorată instanţă le-a respins cererile. În cazul Parohiei Borduşani, dosarul s-a plimbat între Tribunal şi Curtea de Apel până a ajuns la Înalta Curte pentru conflict negativ de competenţă. Asta este justiţia din România. Cert este că mai urmează 47 de sentinţe în aceste speţe cu cimitirele din judeţul Ialomiţa.

Relatam acum ceva timp că 34 de parohii au formulat acţiuni la Tribunalul Ialomiţa pentru a anula hotărâri de consilii locale şi o hotărâre de guvern prin care cimitirele au intrat în posesia administraţiilor locale. Asta după ce într-un prim dosar, cel prin care Parohia Amara a dat în judecată Oraşul Amara, Consiliul local şi Guvernul, Tribunalul Ialomiţa a decis că doar Curtea de Apel Bucureşti poate judeca o astfel de speţă. Iar după această decizie, 40 de parohii au formulat acţiuni direct la Curtea de Apel Bucureşti.

Noul val de plângeri a fost deschis de Parohia Borăneşti şi a fost continuat de Parohia Movila şi Parohiile Gaiţa şi Progresu - ambele din Făcăeni.

După care „au năvălit“ alte 36 de parohii, şi atât de grăbiţi au fost avocaţii Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor să le depună încât Parohia Sudiţi şi Parohia Gura Văii au dat în judecată şi Consiliul Local Miloşeşti, care nu are nici o treabă cu speţa lor, nu doar Primăria Sudiţi, cum era şi normal. La un moment dat, 74 de parohii din Ialomiţa au deschis procese unităţilor administrativ-teritoriale din Ialomiţa. Bineînţeles, au urmat şi alte tranşe de procese până la 130. În luna mai 2022, în cadrul unei dezbateri publice organizată de Primăria Amara, preotul Emilian Petre a anunţat că Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor pregăteşte 130 de acţiuni în instanţă pentru revendicarea tuturor cimitirelor din judeţ. Aşadar, cele 51 de procese de până acum, deschise atât la Tribunalul Ialomiţa, cât şi la Curtea de Apel Bucureşti, confirmă cele spuse în premieră de preotul Emilian Petre de la Amara. Că Episcopia va declanşa jihadul pentru a obţine cimitirele din judeţ.

Aşa cum am relatat de câteva ori, Episcopia Sloboziei a început aceste revendicări cu Cimitirul Reviga întrucât în această comună este puternic incomodată de Biserica Ordodoxă din Ucraina reprezentată de preoţii Casian şi Gheorghe Pandelică. Aceşti preoţi sunt „duşmanii de moarte“ ai Episcopiei Sloboziei întrucât şi-au permis să-l sfideze pe episcopul Vincenţiu.



Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare