Inițializează o căutare

SAMGPL

Fostul şef al DIICOT Ialomiţa a desfiinţat rechizitoriul pe care i l-au făcut foştii colegi

Alexandru Mihailiuc, fost procuror şef al DIICOT Ialomiţa, pensionat în 2022, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), fiind acuzat că a reţinut şi folosit mai multe sume de bani care anterior fuseseră ridicate în urma unor percheziţii. Magistratul ar fi folosit banii timp de şase luni şi abia în urma unui control de la DIICOT-Centru, Mihailiuc a restituit, ilegal, sumele de bani celor vizaţi în anchetă, afirmă reprezentanţii PICCJ. Fostul magistrat a fost trimis în judecată de colegii săi de la PÎCCJ, pentru abuz în serviciu, fals în declaraţii, fals intelectual şi uz de fals pe rolul Înaltei Curţi sub control judiciar. Luni, 18 decembrie a.c., Înalta Curte a trebuit să-i dea dreptate fostului-şef al DIICOT Ialomiţa, şi a constatat că rechizitoriul avea mai multe probleme, motiv pentru care l-a restituit PICCJ. Faptele penale nu era descrise clar, nici măcar normele legale pe care Mihailiuc le-ar fi încălcat. Înalta Curte a mai cerut procurorului de caz descrierea împrejurărilor în care Mihailiuc ar fi fost folosite sumele de bani şi cum s-au săvârşit faptele de fals în declaraţii. Totodată, i-a dat termen procurorului să remedieze deficienţele rechizitoriului şi să comunice dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată a inculpatului Mihailiuc Alexandru ori solicită restituirea cauzei.


Bani de buzunar?

În fapt, inculpatul nu a depus în termenul prevăzut de Codul de procedură penală, sumele de bani ridicate cu ocazia unor percheziţii domiciliare efectuate la 07.12.2021 şi 10.12.2021. Sumele le-a folosit până în cursul lunii iunie 2022, când, după efectuarea unui control la D.I.I.C.O.T. Ialomiţa, le-a predat persoanelor de la care au fost ridicate (infracţiunea de abuz în serviciu). Potrivit rechizitoriului, inculpatul a determinat trei martori să consemneze în fals, cu ocazia declaraţiilor date în faţa acestuia la data de 08.06.2022, faptul că le-au fost restituite sumele de bani ridicate la percheziţiile domiciliare efectuate la locuinţele lor în aceeaşi zi în care au fost ridicate (infracţiunea de fals în declaraţii, în forma participaţiei improprii). Totodată, inculpatul a întocmit un număr de 3 procese-verbale în care a atestat împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că a restituit sumele ridicate cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate la 07.12.2021 şi 10.12.2021 în aceleaşi zile în care au fost ridicate, procese-verbale pe care ulterior, cunoscând că sunt false, le-a folosit în faţa comisiei de control pentru a ascunde comiterea infracţiunii de abuz în serviciu (infracţiunile de fals intelectual şi uz de fals).

Luase banii de la traficanţii de droguri Badr şi Vampiru

Potrivit datelor pe care le deţinem la acest moment, Alexandru Mihailiuc, fostul procuror şef al DIICOT Ialomiţa îşi însuşise banii a doi traficanţi de droguri pe care îi anchetase el însuşi. Este vorba despre constănţeanul Jamile Badr şi despre Radu Marian, zis Vampiru. Inculpatul Jamile Badr, din Constanţa, fusese prins în data de 7 decembrie 2021 de DIICOT Ialomiţa că vânduse droguri de mare risc către două persoane, Mustaţă Marian Lucian şi Maxim Ruben. Tribunalul Ialomiţa a refuzat să-l aresteze preventiv la data de 8 decembrie 2021, şi i-a dat doar control judiciar. Ulterior, în data de 5 iulie 2022, după plecarea lui Mihailiuc din DIICOT, Jamile Badr a fost trimis în judecată pe rolul Tribunalului Constanţa. Celălalt traficant de droguri de la care fostul şef al DIICOT Ialomiţa s-a împrumutat este Radu Marian, zis Vampiru. Acesta a fost trimis în judecată de Mihailiuc în data de 14 februarie 2022 pentru că şi el vânduse droguri de mare risc către două persoane. În data de 30.06.2022, Radu Marian a fost condamnat de Tribunalul Ialomiţa la 3 ani de închisoare cu suspendare, sentinţă rămasă definitivă prin neapelare. Aşadar, Mihailiuc a ieşit din magistratură cu coada între picioare şi cu bani proveniţi tocmai din traficul de droguri…


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare