Inițializează o căutare

SAMGPL

Şeful APIA Ialomiţa, suspendat din funcţie după ce ANI a trimis dosarul la Parchetul Slobozia

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat că a sesizat Parchetul Slobozia în cazul directorului executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Centrul Judeţean Ialomiţa, Virgil Valentin Dorobanţu. Acesta este suspectat că i-a delegat soţiei sale atribuţii de control la un compartiment aflat în subordinea sa directă.


ANI a informat printr-un comunicat că un şef APIA a intrat în vizorul agenţiei după ce acesta ar fi comis infracţiunea de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane. Este vorba despre directorul executiv din cadrul APIA - Centrul Judeţean Ialomiţa. Dorobanţu a fost deja suspendat din funcţie, mai exact a încetat delegarea pentru ocuparea, cu caracter temporar, a funcţiei de director APIA - Centrul Judeţean Ialomiţa. Valentin Dorobanţu fusese numit în funcţia de director executiv al instituţiei cu puţin timp înainte de apariţia comunicatului de presă al ANI. La o zi distanţă, noul director al APIA - Structura Centrală a emis o decizie prin care a încetat delegarea lui Dorobanţu în funcţia de director executiv al APIA Ialomiţa.

ANI: Persoana evaluată a delegat soţiei sale atribuţii de control

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat că directorul executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - Centrul Judeţean Ialomiţa, Virgil Valentin Dorobanţu este suspectat că i-a delegat soţiei sale atribuţii de control la un compartiment aflat în subordinea sa directă. „Există indicii referitoare la posibila săvârşire de către Virgil Valentin Dorobanţu a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal. Ulterior numirii sale în funcţia de director executiv, persoana evaluată a delegat soţiei sale atribuţii de control aferente unui compartiment aflat în subordinea sa directă”, se arată în comunicatul remis de ANI.

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia

Agenţia Naţională de Integritate a mai comunicat că a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia cu privire la acest caz. „Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia cu sesizarea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal”, se mai precizează în informare.



Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare