Inițializează o căutare

SAMGPL

Subprefectul Gigi Babagianu îl provoacă pe primarul Turcu la duelul... studiilor

În urmă cu o săptămână, primarele care încă mai este al municipiului Urziceni, Costel Sava, zis şi Turcu, a făcut ce ştie el mai bine şi a mai aruncat cu nişte zoaie în spaţiul public. Deh, fiecare aruncă doar ce are în suflet... De data asta, vizat de noua producţie a lui Turcu a fost subprefectul Gigi Babagianu pe care l-a acuzat că se ascunde în spatele unor candidaţi, „lui fiindu-i frică să candideze“. Am citat din postarea lui Costel Sava de pe pagina sa de socializare, deşi suntem aproape siguri că nu ştie să şi-o administreze. În cazul ăsta chiar are circumstanţe atenuante, că doar este un bătrânel de 70 de ani, care nu a prea avut contact cu gadget-urile. Motivul pentru care Sava l-a jignit pe Babagianu este, ca de obicei, unul inventat, faptul că subprefectul ar fi spus, „prin interpuşii săi, că societatea SALUBRITATE-URZICENI are acţionari privaţi. Aceste jigniri cu care Sava şi-a inaugurat pagina de politician de baltă pe facebook au ajuns şi la Babagianu care nu a putut să rămână indiferent. Astfel, subprefectul Gigi Babagianu a ţinut să-i răspundă că nu fuge chiar deloc de o confruntare de cel care se crede vătaf pe moşia Urziceni. Ba din contră, îi reaminteşte de prima confruntare, cea din 2004, de la alegerile locale, când candidatul Babagianu a obţinut 49.5% dintre voturile alegătorilor din Urziceni. Atunci, Sava a obţinut 16.4% în turul I. 


Ulterior, în turul 2, Babagianu nu a putut face faţă maşinăriei de vot a lui Sava despre care ştie toată lumea, chiar şi populaţia din Bărbuleşti, care i-a fost mereu aproape. Ultima confruntare corectă dintre cei doi a fost în iulie 2021, când Sava şi Babagianu şi-au disputat funcţia de prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PNL Ialomiţa. Spunem că a fost o competiţie corectă pentru această funcţie deoarece o astfel de funcţie nu se poate cumpăra cu numerar. Aşa că Sava a pierdut la o diferenţă de 70 de voturi, Babagianu obţinând 135, primarul atoateştiutor (mai ales să jignească) fiind umilul beneficiar a 65 de voturi. Tot cu această ocazie, preşedintele PNL Ialomiţa, Dragoş Soare, i-a dat un semnal în cadrul conferinţei judeţene de alegeri lui Sava. Soare i-a atras atenţia în faţa delegaţilor veniţi din tot judeţul şi a fost consemnată ca atare la vremea respectivă în presă şi nu numai: „Domnule Sava, dumneavoastră aţi venit cu o propunere pentru funcţia de subprefect care a luat două voturi în Biroul Permanent Judeţean, iar domnul Gigi Babagianu a luat 19 voturi“.

În finalul cu cel care ştie să jignească pe toată lumea, Babagianu îl somează să se dueleze... în studii. Adică, Sava să-şi prezinte ultima diplomă de studii. Subprefectul şi-a făcut publice actele de studii, diploma de inginer obţinută cu nota 10, carnetul de student plin de note de 10 şi el. Cu această ocazie, Babagianu îi adresează câteva întrebări şi încă o provocare. Întrebările sunt: când şi unde a dat examenul de licenţă? Dacă ştie denumirea materiilor studiate? Dacă ştie numele vreunui profesor sau a vreunui coleg de facultate? Dacă au făcut vreo revedere, vreodată, cu colegii de facultate?

Iar ultima provocare lansată lui Sava este de a se întâlni public, cu spectatori, pentru a-şi adresa reciproc întrebări, chiar şi incomode.

În finalul provocării la duelul studiilor, Babagianu îi răspunde lui Sava că nu se ascunde în spatele nici unui candidat, ba din contră o susţine public pe Oana Martinescu la funcţia de primar al municipiului Urziceni. Cât despre acuzaţia edilului că foloseşte interpuşi pentru a răspândi informaţii false, este evident faptul că Sava nu poate nominaliza nici o persoană care ar fi colportat.

Provocarea lui Babagianu mai are o latură utilă, de data asta pentru electorat care are încă o ocazie să vadă că bătrânelul de 70 de ani a rămas ancorat în metehne din trecut, cu aceleaşi jigniri despre femeile care candidează împotriva sa şi aceleaşi zoaie pentru bărbaţii care nu îi cântă în strună. La acelaşi nivel a rămas, din păcate, şi Urziceniul...



Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare