Inițializează o căutare

SAMGPL

Femeie din Sf. Gheorghe, trimisă în judecată pentru că şi-a aruncat fătul mort în hazna



La începutul lunii aprilie a.c., o femeie din comuna Sf. Gheorghe, Dumitru Florentina, a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de profanare de cadavre. Este vorba despre o faptă din data de 23 septembrie 2022, când Dumitru Florentina a profanat cadavrul fătului pe care l-a născut mort în sensul că l-a introdus într-o pungă de plastic pe care apoi a aruncat-o în haznaua locuinţei situată în satul Malu al comunei Sf. Gheorghe. În octombrie 2022, organele de poliţie din cadrul Secţiei Rurale Ion Roată s-au sesizat din oficiu în legătură cu o posibilă faptă de ucidere a nou-născutului săvârşită de numita Dumitru Florentina imediat după ce ar fi născut, aruncând fătul în privata locuinţei din comuna Sf. Gheorghe. Imediat după autosesizare, poliţiştii au efectuat o cercetare la faţa locului, în sensul că au examinat privata unde au găsit o pungă de plastic albă, legată la partea superioară, care conţinea un lichid de culoare maro şi mai multe cârpe. În interiorul pungii se afla cadavrul unui făt înfăşurat în două feţe de pernă cu motive florale. Fătul era în stare de descompunere, avea cordonul ombilical prins de corp în zona stomacului şi nu prezenta urme de violenţă. În data de 5 octombrie 2022, numita Dumitru Florentina a fost expertizată medico-legal şi s-au constatat urme ale unei naşteri, posibil la sfârşitul lunii septembrie 2022, fără urme specifice unor manevre avortive mecanice.

La două săptămâni de la această constatare, femeia a fost supusă unei expertize psihiatrice de data asta, care a avut ca şi concluzie prezenţa unei tulburări de personalitate pe fond retard uşor, şi că inculpata a avut diminuată capacitatea psihică de apreciere critică asupra faptelor de care este acuzată şi faţă de care discernământul a fost redus.

Ulterior, Serviciul de Medicină Legală Ialomiţa a emis un raport a cărui concluzie a fost că nu au existat dovezi pentru o moarte violentă a fătului, dar nici nu s-a putut stabili o cauză. Înainte să nască, Dumitru Florentina a fost o singură dată la Spitalul Urziceni, cu 3 luni înainte să nască, atunci când a avut contracţii dureroase.

Audiată în acest caz a fost soacra inculpatei, care a declarat poliţiştilor că nora sa, Dumitru Florentina, care trăieşte de 19 ani într-o relaţie de concubinaj, i-ar fi spus că la sfârşitul lunii septembrie 2022 ar fi făcut un avort. Cu ocazia acestei discuţii, nora ar fi refuzat să spună soacrei ce a făcut cu fătul şi dacă l-a născut viu. De altfel, în acea lună, octombrie 2022, vecinii inculpatei au început să vorbească despre faptul că aceasta ar fi aruncat fătul în toaleta din curte în momentul în care au văzut-o fără burta mare specifică unei femei însărcinate.

Audiată fiind în decembrie 2023, inculpata a spus anchetatorilor că în septembrie 2022, în timp ce hrănea animalele din ograda proprie, s-a împiedicat în ţarcul iezilor, fapt care i-a provocat pierderea sarcinii: „Eu m-am împiedicat, am căzut în grajd, moment în care mi s-a rupt apa şi am născut acolo. M-am panicat când am văzut fătul că nu mişca, nu respira şi nu ţipa. Am plecat la bucătărie de unde am luat o pungă, m-am întors şi am pus fătul în ea. Punga cu fătul în ea a stat peste noapte în grajd, iar a doua zi de dimineaţă, la ora 6.20, am mers şi am luat-o şi am aruncat-o în wc-ul din spatele casei“.

Fiind audiată din nou în data de 5 martie a.c., inculpata şi-a menţinut declaraţia dată în decembrie 2023, astfel că la începutul lunii aprilie a fost trimisă în judecată pe rolul Judecătoriei Urziceni pentru săvârşirea infracţiunii de profanare de cadavre.

Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare